SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Spännande huvudtränare klara för herrar A och U
2021-07-15 15:07

Huvudtränare för herrarnas A-lag blir Eric Sens. Eric har varit verksam i föreningen som fysansvarig och även som uppskattad hjälptränare i U-laget de senaste säsongerna.
Eric med förflutet i SSL laget Falun har varit en fantastisk tillgång för föreningen i stort och U-laget i synnerhet de senaste säsongerna med sina stora innebandykunskaper samt sina uppskattade ledaregenskaper. Vi ser med stor tillförsikt fram emot vad Eric kan komma att uträtta med herrarna den kommande säsongen.

Eric kommer att få hjälp av Anton Aspberg som tar rollen som assisterande tränare i A-laget. Anton kommer senast från spel i Falkenberg, men har valt att lägga klubban på hyllan för att prova på ledarrollen.
Utöver att stötta Eric på träningarna, kommer Antons ansvarsområde vara att ta hand om de killar som kommer att matchas i div 3, där Anton även kommer att ha ansvaret på matcherna. Detta är en ny roll för Anton, men jag är övertygad om att Antons samlade erfarenheter som spelare kommer att vara nyttiga för A-truppen. Anton har bra koll på våra motståndare i serien, och har en jäkla vilja och viker aldrig ner sig.

I U-laget för killarna strax under A-laget blir Christoffer Thune ny tränare. Thune är en uppskattad medlem av Kustenfamiljen med flera säsonger i föreningen. Han kommer att ta över U-laget till kommande säsong efter Tommy Fransson och Peter Widal.
Christoffer med mångårig erfarenhet som spelare i både Puma och Kusten har byggt upp en gedigen erfarenhet, som vi tror att han kommer att kunna använda sig av i utvecklandet av våra unga killar i U-laget.

Rekryteringsarbetet fortsätter dock eftersom vi ska ha in ytterligare en assisterande tränare till A-laget, och även U-laget ska ha in en assisterande tränare. Men det känns oerhört skönt att ha lagt grunden i ledarstaben med dessa killar, nästa säsong kan inte komma snart nog.

Till sist vill vi även passa på att tacka de avgående seniorledarna Marcus Holm och Andreas Gillrup. Marcus Holm ska nu ta ett minst sagt välförtjänt sabbatsår, och Andreas Gillrup ska axla rollen som huvudtränare för vårt nystartade damlag.
Ett stort tack ska även riktas till avgående U-lagsledarna Tommy Fransson och Peter Widal, som efter många år i Kustens tjänst nu valt att lämna över stafettpinnen till Christoffer.

Nicklas Andersson
Senioransvarig


----------------------------------------------------------------------------
Det är mycket spännande att vara en del av Kustens IF just nu. Att Nicklas lyckats få tillbaka tidigare Kustenspelare i rollen som tränare är mycket roligt. Föreningen värnar mycket om att vara en familj och ett mycket bättre betyg än att Anton och Christoffer väljer att komma tillbaka är svårt att hitta. Att sedan kunna välkomna Eric till rollen som tränare för A-laget är enormt glädjande. Det är en person med ett stort innebandyhjärta som besitter stora kunskaper, både som ledare och inom innebandy.

Till sista några ord om de tränarna som nu väljer att hoppa av (tillfälligt säkert i några fall).

Killarna födda 02-04 har under flera säsonger haft förmånen att få tränas av Tommy och Peter. Jag är säker på att det är med stor saknad de tackar av dem när sista träningen går av stapeln nu i vår. Från föreningens sida är glädjen stor över att vi får ha så engagerade tränare under så många år. Tack!

Vi tror väl i och för sig inte att Marcus Holm kommer att lämna innebandyn när han nu tar ett välförtjänt viloår från stora ansvarsområden i föreningen. Det är inte så lätt att hitta personer som har betytt så mycket för föreningen som Mackan har gjort. Eller, som han kommer att göra. Tydligen har Mackan synts lite nere på P07:s träningar…

Fredrik Larvall
Ordförande


Nyhetsarkiv
Dags för Årsmöte2023-05-29 08:19
Vi är Kusten2022-12-14 16:09
Dags för Årsmöte2022-05-17 12:24
Unga Ledare2021-10-10 10:33
"BRIDE TO BE"2021-10-05 22:10
 
Våra samarbetspartners